Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Oost-Turkije: uit & thuis

4 apr
2008
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Praktische tips en informatie voor een vakantiereis naar het oostelijk deel van Turkije.

 • Er zijn enkele touroperators die reizen organiseren door het oosten van Turkije, zoals Djoser en Baobab. Ook een individuele ontdekkingsreis is goed te doen.
 • De Lonely Planet en een gidsje Turks op reis zijn onontbeerlijk, maar er zijn ook altijd wel Turken die een aardig mondje Engels, Duits of Nederlands spreken en buitenlanders graag helpen.

  • Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en comfortabel. Eerst naar Istanbul, en vandaar met Turkish Airlines vanaf het Sabiha Gökcen-vliegveld op de Aziatische oever van Istanbul naar Kars (vanaf €100).
  • Het vervoer met minibusjes is prima geregeld. Het is soms lastig uit te vinden waar ze vertrekken, maar Turken zijn behulpzaam.
  • Nog niet veel hotels zijn aangepast aan de Europese normen, maar er zijn er voldoende te vinden die acceptabel zijn. Het stijlvolle Kar’s Otel bijvoorbeeld, dat in 2006 werd geopend in een gerenoveerd Russisch herenhuis.
   Tel. 0090 4742121616, www.karsotel.com
  • In Van is het Akdamar Hotel vergane glorie, maar er is wel elke avond live muziek en de kans om in contact te komen met Iraanse toeristen, die graag dansen en Engels spreken.
  • Vergeet niet te genieten van het uitgebreide Van-ontbijt in een van de restaurantjes in de Ontbijtstraat. De beste is Sütcü Fevzi.

  Reageren
  *

  Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

  Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

  Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

  Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch