Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Vrouwenhandelaar Saban B. moet straf in Turkije uitzitten

28 feb
2015
Door: Marc Guillet
Er zijn 3 reacties

in: Algemeen Dagblad

Een rechtbank in Istanboel heeft besloten dat de naar Turkije gevluchte pooier Şaban B. zijn in Nederland opgelegde straf in Turkije moet uitzitten. Het gaat om een gevangenisstraf van 7 jaar en 9 maanden. Zijn advocaten kondigden aan dat zij in hoger beroep gaan tegen het vonnis. Het Nederlandse Openbaar Ministerie liet weten ‘zeer tevreden’ te zijn met de uitspraak.

De door twee vrouwelijke rechters gedomineerde meervoudige kamer achtte bewezen dat Şaban B. (45) in Nederland terecht schuldig is bevonden aan vrouwenhandel, mishandeling, en het leidinggeven aan een criminele organisatie die talloze vrouwen onder dreiging van geweld tot prostitutie dwong.

De in de zomer van 2009 naar zijn vaderland gevluchte vrouwenhandelaar was zelf niet aanwezig bij de rechtszitting in het paleis van justitie in Bakırköy. Hij is op vrije voeten, en woont in de zuidelijke kustplaats Antalya waar hij een nachtclub heeft met de naam ‘Escape’.

Zijn advocaten maakten bezwaar tegen wat zij noemden de druk door de politiek, justitie en de media in Nederland op Turkije. “Kijk eens naar de Nederlandse media die hier aanwezig zijn en vertegenwoordigers van het consulaat”, zo zei hij verontwaardigd tegen de voorzitter van de rechtbank. “Zelfs afgevaardigden in het Europees Parlement hebben zich ermee bemoeid.”

De andere advocaat zei dat Şaban B. hooguit ‘aanzetten tot prostitutie’ zou kunnen worden verweten. “Hij gaf geen leiding aan een criminele organisatie. De hele zaak van mijn cliënt is door de politiek en de media in Nederland buiten alle proporties opgeblazen”. Hij eiste een nieuw proces in Turkije en inzage in het Nederlandse strafdossier.

De rechtbank achtte geen van de argumenten van de advocaten overtuigend en besloot dat Şaban B. zijn Nederlandse celstraf in Turkije moet uitzitten. Dat kan op grond van een Europees verdrag.

Advocaat Fevzi Dersuneli zei na afloop in de wandelgangen dat Şaban B., als het vonnis in hoger beroep niet ongedaan wordt gemaakt, ‘hooguit voor 23 maanden de cel ingaat’.

 

 

3 Comments

  1. Ottoman 1453 schreef:

    Die Hoerenzoon mag LEVENSLANG Personna non grata .Oruspu Cocugu ,anasin gotunu siksinpara icin1Pezevenk kafasi kesilmeli picin!

  2. Ashly schreef:

    Hi there! I just would like to give a huge thumbs up for the nice imtornafion you’ve gotten here on this post.I will probably be coming again to your blog for extra soon.Also visit my blog post:

  3. as schreef:

    Bi çiksin bakalim kaçabilecek mi. Yirtilacak adam.

Reageren
*

Turkije blokkeert Wikipedia wegens ‘laster’

Arrestatiegolf Turkije: zeker duizend Gülenisten opgepakt

Oppositie: Turks kabinet en kiesraad pleegden coup

Stabiliteit in Turkije illusie door uitslag referendum